keskiviikko 10. elokuuta 2011

Vanhasta ovesta sängynpääty

Sängyssämme ei ole koskaan ollut päätyä, ja se on harmittanut viimeiset kymmenen vuotta - tosin ei tarpeeksi ostaaksemme sellaisen. Kesän alussa äitini käski tonkia vanhaa aittaamme, josko sieltä löytyisi vanhaa ovea hänelle ulkoterassin pöydäksi, ajatuksena tehdä jostakin pukkijalat ja laittaa lasikansi päälle. Idea oli tosi hyvä, ja hetken aikaa tavaroita siirreltyäni löysinkin tässä talossa ennen paikoillaan olleen oven, hieno, umpipuinen peiliovi! Tosi hyvässä kunnossa vielä, mitä nyt muutama maalikerros haittoina.

Kävi kuitenkin niin, että ovi oli äidin tarkoitukseen liian iso. Ajatus ovesta sängynpäätynä lähti kai jostain lehdestä (mieluusti sanoisin että se oli oma ideani mutta en ole siitä varma..), ja niinpä tartuin innolla toimeen. Nitro-morsilla lähti maalikerrokset helpohkosti, loput hioin koneella mieheni avustamana. Pintaan valkoinen puuvaha superlon-patjan palasella hinkattuna, ja sängynpääty oli valmis!



Olen lopputulokseen tyytyväinen, puuvahalla pinnasta tulee vanhan näköinen ja hieman läpikuultava. Mies nikkaroi vielä sängynpäädyn yläpuolelle hyllyn, jotta kokonaisuus olisi käytännöllinen ja eheä. Takapuolelle ajattelimme tehdä vielä parit pikkuhyllyt kirjoille ja muille yöpöytätarvikkeille.

Tästä innostuneena jatkoin myös vanhan puusohvan maalipinnan hiomista. Saimme jokin aika sitten ruskeaksi maalatun puusohvan, ja mies aloitti sohvan kunnostamisen tekemällä siihen uudet jalat, entiset olivat ihan haperot. Sohva on nyt hiottu, mutta maalipinta saa vielä odottaa tärkeämpien projektien takia...

2 kommenttia:

  1. Hei sullahan on uus hieno tausta täällä!!

    VastaaPoista
  2. Vau, upea pääty!!! Täällä samanlainen projekti haaveessa ja ovi valmiina. Miten teitte jalat päätyyn? :)

    VastaaPoista